U bent hier

Kruispuntdenken in de praktijk

Vorming                Kruispuntdenken in de praktijk

In 2014 ontwikkelde ella vzw de Gids ‘Kruispuntdenken in de Praktijk’, om organisaties op weg te helpen naar een werking die zo inclusief mogelijk is en rekening houdt met het feit dat mensen vaak getroffen worden door meerdere, op elkaar inwerkende, uitsluitingsgronden (etniciteit, geslacht, klasse, gezondheid, etc.). In deze vorming gaan we in op wat het betekent om aan kruispuntdenken te doen. Wat vraagt het van de organisatie (structuur, cultuur, personeelsbeleid, communicatie, financiën) en welke effecten kan je verwachten?

Doelgroep

Bestuurders en medewerkers van (middenveld)organisaties.
Medewerkers diversiteit & gelijke kansen.

Doelstelling

Vertrouwd geraken met het kruispuntdenken en in staat zijn de theoretische principes te vertalen naar concrete organisatiepraktijken (personeelsbeleid, communicatie, etc.)

Leermethode

Na een korte inleiding in de principes van het kruispuntdenken, behandelen we de verschillende organisatiedomeinen (organisatiestructuur en –cultuur, personeelsbeleid, diversiteitsbeleid, communicatie, financiën) en de impact van een kruispuntwerking hierop. Deelnemers brengen ook concrete cases aan uit hun werkpraktijk, die als oefeningen gebruikt worden.

Programma

De vorming duurt 1 dag. We starten om 10u (onthaal vanaf 9u40) en eindigen omstreeks 16u00.

Wanneer?

Datum

Lesgevers

Op aanvraag

Sarah Scheepers (ella vzw)

 

Waar

Gelijkekansenhuis, 
Koningsstraat 136, 1000 Brussel (ZAAL 1)
(7’ wandelen van station Brussel-Centraal)

Prijs

65 € per persoon, documentatie, drank en broodjeslunch inbegrepen

Inschrijven

Stuur een mail naar ella.info@amazone.be Uw inschrijving is pas definitief nadat u van ons een bevestiging & factuur hebt ontvangen.