U bent hier

Inleiding in gender, etniciteit en seksuele diversiteit

Vorming                   

Inleiding in gender, etniciteit en seksuele diversiteit

Deze vorming biedt een korte inleiding in de theorieën achter de concepten gender, etniciteit, seksuele diversiteit. Op welke manieren worden deze termen ingevuld, in een professionele context, een beleidscontext, een middenveldorganisatie? Welke (politieke) visies op gelijkheid en verschil zijn met deze concepten verbonden? Op welke manier worden deze visies in de praktijk omgezet door diversiteitsverantwoordelijken, beleidsmakers gelijke kansen, schrijvers van actieplannen gelijke kanen  en diversiteit?

Doelgroep

Iedereen die inzicht wil verkrijgen in de theorieën en visies waar ons gelijkekansen- en diversiteitsdenken op gebaseerd is.

Doelstelling

Op het einde van de dag kunnen de deelnemers de verschillende strekkingen in het denken over gender, etniciteit en seksuele diversiteit van elkaar onderscheiden, waardoor ze ook hun eigen visies en die van hun organisatie beter kunnen kaderen.

Leermethode

De theoretische kennis wordt op een laagdrempelige manier overgebracht, aangevuld met voorbeelden uit de praktijk en concrete cases voor discussie.

Programma

De vorming duurt 1 dag. We starten om 10u en eindigen omstreeks 16u00.

Wanneer

Datum

Lesgevers

Op aanvraag

Sarah Scheepers (ella vzw) en Klaartje Van Kerckem (Merhaba vzw)

Waar

Bij ella vzw of in jouw organisatie

Prijs

65 € per persoon, documentatie, drank en lichte lunch inbegrepen

Inschrijven

Stuur een mail naar ella.info@amazone.be Uw inschrijving is pas definitief nadat u van ons een bevestiging & factuur hebt ontvangen.